Showband ”Oerterp” organiseert clinic!

HAPPY MUSIC DAY!

Als het aan ons ligt, is het elke dag Happy music day!
Kom dat gevoel ervaren tijdens onze clinic op zaterdag 19 Januari 2019, vanaf 12:30 ben je welkom om verschillende instrumenten te ontdekken of kennis te maken met majorette en colorguard!

Aanmelden kan via info@showbandoerterp.nl

Jeugd haalt mooi bedrag op bij Jeugd sponsor actie

Op vrijdag 20 april zijn Betty (moeder van Demi) en Sita met Sjikke, Demi, Janneke, Brenda, Tisha en Jessica naar het Jeugd Sponsor Gala in het WTC te Leeuwarden geweest. Het was lekker warm weer, dus in zomerkleding (korte broeken, slippers) gingen we rond half zeven s ’avonds het WTC-complex binnen. Het was binnen al erg druk en gezellig. We kregen allemaal 2 consumptiebonnen, die de meiden meteen na binnenkomst al gebruikten door een lekker bakje patat te bestellen. Het was tenslotte etenstijd. Al gauw begon een meneer van de Poiesz een verhaal te vertellen over de Jeugd Sponsor Actie. Het was weer een groot succes. De Poiesz keert maar liefst €500.000 uit aan alle deelnemende verenigingen.

En volgend jaar is er weer een Jeugd Sponsor Actie. Hopelijk mogen wij hier weer aan mee doen! Tim Douwsma begon daarna met het opnoemen van de Top-10 van verenigingen die het meeste geld hebben binnengehaald. Tussendoor waren er optredens van Vincenzo, Tim Douwsma zelf en als afsluiter de meiden van O-G3YNE. Alle liedjes werden luidkeels meegezongen. Het was erg gezellig en zeer goed georganiseerd door de Poiesz. Na het laatste optreden konden we bij de stand van onze Poiesz-filiaal de cheque ophalen. We waren erg blij dat we een cheque van maar liefst €910 in ontvangst mochten nemen. Om negen gingen we weer richting Ureterp. We hebben een erg leuke avond gehad.

 

 

Showband ”Oerterp” doet mee aan Jeugd Sponsor Actie!

Showband ”Oerterp” doet mee aan JSA!

Ook dit jaar zijn we weer ingeloot om deel te nemen aan de Jeugd Sponsor Actie bij Poiesz Supermarkten!

Tot en met 8 april kunnen de sponsormunten worden gedeponeerd in onze koker, deze staat bij de Poiesz in Ureterp. Wekelijks zijn er verschillende aanbiedingen waarbij extra munten te verkrijgen zijn, dus doe de boodschappen bij Poiesz en steun hiermee de jeugd van Showband ”Oerterp”. Benieuwd naar de aanbiedingen? Klik op onderstaande link, volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.

 

https://www.facebook.com/showbandoerterp/

Doet u geen boodschappen bij Poiesz en wilt u ons wel steunen? Breng online uw stem uit! (Dat geldt natuurlijk ook voor de wel boodschappers bij Poiesz) Hoe meer stemmen, hoe beter!

https://www.poiesz-supermarkten.nl/toolkit/jsa-stemactie?vestiging=70031&club=8

Flessenactie bij Coop Ureterp.

DOET U MEE? STEUN SHOWBAND OERTERP!!

Bij  Coop Ureterp is er momenteel een flessenbon actie. Wat houdt dit in? Als u de komende weken uw lege flessen inlevert bij Coop Ureterp en de flessenbon inlevert in het daarvoor bestemde bakje, dan verdubbelt de Coop aan het einde van de flessenbon actie de opbrengst!! Dit is een prachtig mooie actie waar wij als Showband Oerterp erg blij mee zijn!!

Steunt u Showband Oerterp en doneert u de komende weken uw flessenbon aan Showband Oerterp? Heel erg bedankt!!

 

Majorettes halen zilver in Scheemda!

Majorettes halen zilver in Scheemda!

Sinds dit jaar doen onze majorettes mee met twirlwedstrijden van de NBTA. Afgelopen zaterdag 24 juni was hun tweede wedstrijd.

Al om 8 uur s’morgens verzamelden de leden bij m.f.c. de Wier om gezamenlijk bijna een uur te reizen naar Scheemda. Eenmaal aangekomen werd de toegewezen kleedkamer omgetoverd tot een gezellige make-up en haarsalon.

Tegen het einde van de ochtend was het de beurt aan de B-majorettes (onze jongste groep majorettes). De B-majorettes doen dit seizoen mee aan het onderdeel kidstwirl, tijdens dit onderdeel moeten de leden een kort parcours afleggen en hierin de basis van twirlen in combinatie met marcheren en danspasjes laten zien.

Lees verder Majorettes halen zilver in Scheemda!

Geslaagd bij Showband ”Oerterp”

Geslaagd!

Het was vorige week spannend voor sommige leden van Showband ”Oerterp”. Vol verwachting hingen ze de gehele dag bij de telefoon om te wachten voor hun examen uitslag! Eindelijk het verlossende woord, GESLAAGD!

Ilse, Engelien & Siska, namens Showband ”Oerterp” van harte gefeliciteerd met jullie diploma/certificaten en wij wensen jullie veel succes met jullie verdere studie’s!

 

Dorpsfeest Harkema

Harkema, 15-06-2017

Het was ons laatste maar ook zeker warmste optreden van dit seizoen, de optocht in Harkema. Vele enthousiaste kids liepen verkleed achter ons aan door het dorp.

Nadat we rond 6 uur helemaal compleet stonden opgesteld, besloten we dit keer onze kolbak in de kofferbak te laten. Het was best warm in onze uniformen en uit voorzorg leek dit beter. Na een stukje te hebben gelopen kwamen we aan bij de feesttent waar voor de kinderen de optocht begon. Het was een leuke optocht, veel publiek aan de kant van de weg en met een heerlijke zonnetje op ons gezicht hebben we mooi blokje muziek gemaakt. Met een onze majorettes en colorguards voorop. Lees verder Dorpsfeest Harkema

Jikkie de Vegt, 48 jaar lid.

URETERP- Showband Oerterp viert zaterdag met een grote taptoe op Sportpark De Griene Greide haar vijftigjarig bestaan. Jikkie de Vegt speelde in die halve eeuw liefst 48 jaar haar partijtje mee

 

Jikkie de Vegt (58) wilde als meisje eigenlijk blazen bij het korps. Haar buurmeisje speelde er en de leraar op de muziekschool zei ook al dat ze door moest in de muziek. Maar blazen? Daar dachten ze bij het korps anders over. Er was net een drumband opgericht om mee te lopen bij optochten en daar konden ze wel wat drummers gebruiken. ,,Myn tosken stienen net goed, seinen se, ik koe mar better trommelje.”

Lees verder Jikkie de Vegt, 48 jaar lid.

Bronzen medaille voor showband Oerterp in Rastede (D)!!

Youtube: Filmpje van show Avontureterp @ Rasteder musiktage 2016

Zaterdag 2 Juli was de dag waar we lang naar uit hebben gekeken. Showdag van 2016!.

De dag begon vroeg, om 8 uur vertrok de bus vanuit Ureterp naar het duitse Rastede.

Eerst werd de show nog een aantal keer doorgenomen op een oefenveld. rond 2 uur maakten we ons gereed voor vertrek naar het wedstrijdveld waar we om kwart voor drie aankwamen

Het wachten daar duurde lang maar na dat we eindelijk et startsein kregen was de concentratie terug.

Met een tevreden gevoel verlieten we het veld en was het wachten op de uitslag. savonds laat kregen we de beoordeling van 79.67 punten goed voor een bronzen medaille.