Majorettes halen zilver in Scheemda!

Majorettes halen zilver in Scheemda!

Sinds dit jaar doen onze majorettes mee met twirlwedstrijden van de NBTA. Afgelopen zaterdag 24 juni was hun tweede wedstrijd.

Al om 8 uur s’morgens verzamelden de leden bij m.f.c. de Wier om gezamenlijk bijna een uur te reizen naar Scheemda. Eenmaal aangekomen werd de toegewezen kleedkamer omgetoverd tot een gezellige make-up en haarsalon.

Tegen het einde van de ochtend was het de beurt aan de B-majorettes (onze jongste groep majorettes). De B-majorettes doen dit seizoen mee aan het onderdeel kidstwirl, tijdens dit onderdeel moeten de leden een kort parcours afleggen en hierin de basis van twirlen in combinatie met marcheren en danspasjes laten zien.

Nadat iedereen keurig netjes was omgekleed werd er nog even een gezamenlijke warm-up gedaan en voor de laatste keer nam iedereen haar eigen kidstwirl-combinatie nog één keer door. Nu was het dan toch echt zo ver, vol gezonde spanning lieten de majorettes hun zelf ingestudeerde kidstwirl aan de jury zien en dit zag er prachtig uit! Alle leden zijn erg gegroeid ten opzichte van de eerste keer dat ze meededen en iedereen was dan ook terecht hartstikke trots op deze jonge talentjes!

Nu was het de beurt aan onze A-groep om zich te gaan klaarmaken voor hun wedstrijd. Voor hun was het misschien wel extra spannend want vandaag in Scheemda lieten zij voor de eerste keer hun show ‘Mamma Mia’ zien aan publiek en jury! De majorettes kwamen uit in de klasse ‘Ensemble dance twirl beginners’. In hun mooie nieuwe roze rokjes werd er een prima show neergezet en helemaal enthousiast kwamen deze dames het veld af!

Tijdens de prijsuitreiking werd extra duidelijk dat vandaag een goede dag was voor alle majorettes. De B-groep hebben allemaal hogere punten gekregen met hun kidstwirl. De A-groep weet zelfs het podium te behalen met een tweede plaats en mogen allemaal een zilveren medaille in ontvangst nemen! Na een lange gezellige dag stapten alle majorettes tevreden in de auto, terug naar Ureterp om daar het feestje verder te vieren!

Tekst & Foto’s; Suzanne Bakker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*