Over ons

De vereniging, Showband “Oerterp”, wordt gevormd door ongeveer 60 enthousiaste mensen die samen muziek en show brengen, waar het publiek graag naar luistert en kijkt. Voorop loopt een majorette en Colorguardpeleton,

Jaarlijks verleent de band haar medewerking aan streetparades, taptoe’s, het begeleiden van allerlei soorten optochten en is een welkome afwisseling bij shows en winkelweken. Ook verzorgt de band een speciale straat- en veldshow.

 

Geschiedenis

De dirigent van het in 1960 in Ureterp opgerichtte fanfarekorps hield er van om flink aan de weg te timmeren, door met het korps de straat op te gaan.

Het gevolg hiervan was dat de concerttrom tijdens zo’n rondgang nooit vrij had en dus van begin tot eind het trommelvel moest laten trillen.

Om dit euvel op te lossen werd er in 1967 besloten om vier trommen te gaan huren en al snel waren er evenzoveel jonge dames bereid gevonden om te proberen zich het drummen eigen te maken.
Hetgeen na korte tijd, onder goede leiding redelijk lukte en zie hier de drumband was geboren en uitbreiding volgde zeer snel o.a. door aanschaf van twee dieptrommen.

Mede door het veelvoudig in eigen dorp naar buiten treden bij diverse festiviteiten en het repeteren in de buitenlucht, zat de groei er snel in en kwamen ook de eerste lyra’s bij de bezetting.
Inmiddels was er ook al een leuke en goed presterende majorettegroep actief geworden en werden op diverse concoursen en festivals goede tot zeer goede resultaten geboekt.

De eerste optredens werden verzorgd gekleed in wit overhemd en zwarte broek, dit werd later uitgebreid met een lichtblauwe cape en weer later met een rode cape.
Na een sponsorloop over 22 km van Gorredijk naar Ureterp kon worden overgegaan tot de aanschaf van een zwart-rood gala uniform compleet met kolbak, waarin tot op heden nog wordt opgetreden.

De showband verzorgt sinds 1996 als zelfstandige vereniging optredens onder de naam Showband “Oerterp”.
De band bestaat momenteel uit 35 spelende leden zoals een mallet-dwarsfluit-piccolo-saxofoon sectie en uitgebreide slagwerkgroep, vooraf gaat een majorette/colorguardpeleton van 20 dames.

Showband “Oerterp” is veel gevraagd en succesvol bij allerlei optredens voor corso’s, winkelweken, het muzikaal begeleiden van optochten e.d. en verzorgt een afwisselende show tijdens taptoe’s.

Slagharen 2002

Siddeburen 2003

Assen 2009